Skip to main content

DIGENYOU - Digital entrepreneurship for youth

Anahtar eylem
İşbirliği ve uygulama paylaşımı için ortaklıklar
Eylem türü
Gençlik alanında işbirliği ortaklıkları
İlgili konu başlıkları
Gençlerin İstihdam Edilebilirliği; Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT); Marjinalleştirilmiş Gençlerin Dahil Edilmesi
Proje numarası
2022-1-TR01-KA220-YOU-000085708
Proje süresi
31.12.2022 - 30.12.2024
Ortak ülkeler
Türkiye, Yunanistan, Avusturya

Amaçlar ve hedefler
Dijital ve girişimcilik becerilerini geliştirmeyi amaçlayan özel çevrimiçi eğitimler oluşturarak genç nüfus arasında dijital girişimciliği artırmak istiyoruz. Özellikle gençler arasında hala yüksek işsizlik oranlarıyla karşı karşıyayız, ancak bu hedef grup girişimcilik yoluyla kendilerini kurmaya istekli. Bu grubun dijital bir iş kurmak için yüksek bir ilgi oranına sahip olduğunu gözlemlediğimizden, onlara hayallerinde başarılı olmaları için araçlar sağlayan ve ülkelerdeki işsizliği azaltan bir proje oluşturmak istiyoruz.

Faaliyetler
Araştırma temelini sağlayacak olan paydaşlar tarafından metodolojik bir çerçeve oluşturulacaktır. Ardından, bulgularımıza ve hedef grubun ihtiyaçlarına dayalı olarak müfredat tasarımı ve içeriği şeklinde gerçek içerik oluşturacağız. Bunlar özel olarak tasarlanmış bir e-öğrenme platformunda uygulanacaktır. Oluşturulduktan sonra, geri bildirim ve iyileştirme önerileri almak için gerçek hedef grupla test edilecek ve daha sonra proje eğitimini tamamlamak için uygulanacaktır.

Etki

  • Çerçeve: Hedeflenecek dijital becerilerin tanımı ile literatür taraması
  • Müfredat faaliyetleri, faaliyetlerin yürütülmesi için öğretim materyalleri ve değerlendirme dahil olmak üzere dijital becerilerin yükseltilmesi ve dijital işlerin geliştirilmesi için DigEnYou müfredatı, modülleri, metodolojisi ve içeriği.
  • Dijital beceriler ve dijital girişimcilik üzerine politika kılavuzları içeren eğitim paketi
  • 10 eğitmen, 60 ilk beta kullanıcısı
  • Öğrenme içeriğine sahip Uzaktan Öğrenme Yönetim Sistemi (LMS)