Skip to main content

FLOWS - Further Learning, Outreach and Working Skills

Anahtar eylem
İşbirliği ve uygulama paylaşımı için ortaklıklar
Eylem türü
Gençlik alanında işbirliği ortaklıkları
İlgili konu başlıkları
Gençlerin İstihdam Edilebilirliği; Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT); Marjinalleştirilmiş Gençlerin Dahil Edilmesi
Proje numarası
2022-1-TR01-KA220-YOU-000089240
Proje süresi
31.12.2022 - 30.12.2024
Ortak ülkeler
Türkiye, Avusturya, İrlanda, Romanya

Amaçlar ve hedefler
Projenin amacı, ileriye dönük düşünceye dayalı kariyer rehberliği için bir çerçeve ve rehberlik uygulayıcıları için, teknolojik ve dijitalleşmiş bir iş dünyasına dahil olmalarını sağlamak için işgücü piyasasında zaten marjinalleşmiş olan iş arayanlar için yüksek kaliteli gelecek odaklı kariyer planlarını kolaylaştıran bir çalışma şekli geliştirmektir.

Faaliyetler
Ortaklar, proje stratejisinin başarılı bir şekilde uygulanmasını sağlamak için yerel, ulusal ve AB düzeyindeki mevcut ağlarını kullanacaktır. Ortaklar, proje kapsamında temel bir mesaj olarak dezavantajlı iş arayanların istihdam sonuçlarını iyileştirmek amacıyla proje metodolojisi aracılığıyla belirlenen geleceğin işyeri için sosyal beceriler ve yeterlilikler konusunda farkındalık yaratmak için uygun yaygınlaştırma fırsatlarını kullanacaktır.

Etki
Gelecekle ilgili Mesleki Eğitim ve Öğretime yönlendiren yüksek kaliteli, geleceğe yönelik rehberliğe duyulan acil ihtiyaç konusunda farkındalık artacaktır. Proje, bu tür bilgi ve desteğin ulusal düzeyde gelecekteki işgücü piyasasından en uzak olanlara sunulmasını sağlayarak bu tedarike katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Proje, iş paketlerini temelden geliştirerek ve bölgesel ve ulusal düzeylerde etki yaratmak için bilgi çevirisi yaklaşımını kullanarak aşağıdan yukarıya bir etki yaklaşımı benimseyecektir.