Polyglot

Polyglot'ın temel amacı, eğitimcilere ve ebeveynlere okul öncesi iki dilli eğitim için web tabanlı Açık Eğitim Kaynakları (OER) kullanmalarına yardımcı olan bir metodoloji ve araçlar geliştirmektir. Polyglot, ebeveynlere ve öğretmene, çocukların ikinci bir dil öğrenmesine yardımcı olacak araçlar sağlamıştır.

Avrupalıların %50'den fazlası iki dilli ya da çok kültürlü ve çok dilli bir çevrede yaşamaktadır. Projede yer alan birçok okulun çok dillilik konusunda farklı deneyimleri vardır ve bu proje, çok sayıda öğretmen ve öğretmen eğitimcisin, projenin hedef grubundaki çocuklar için dil eğitimine yenilikçi bir yaklaşım geliştirmesine yardımcı olmuştur.

Proje, Avusturya, İtalya ve Bulgaristan'daki anaokullarını yöneten veya onlarla iş birliği yapan kuruluşlardan oluşan bir konsorsiyum (İtalya ve Türkiye) ve öğrenme için ICT metodolojilerini (CY) kullanma konusunda uzmanlaşmış araştırma kuruluşu tarafından sunulmaktadır.

Projenin ürünlerinin geliştirilmesi ve test edilmesi aynı anda 6 ülkede gerçekleştirilmiştir. Bulgaristan (özel anaokulu “Leonardo da Vinci”), Avusturya (özel anaokulu “Kindervilla”), İspanya (özel anaokulu “Baby Erasmus”) ve ayrıca STK'lara katılan, ancak seçtikleri iki anaokulu ile çalışan İtalya, Türkiye ve Kıbrıs'tan ortaklar tarafından katilim sağlanmıştır. POLYGLOT, bu anaokullarındaki çocukların eğitimcilerin ve ebeveynlerin desteği ve OER'lerin kullanımı yoluyla dil yeterliliklerini geliştirmelerine yardımcı olmuştur.

Projenin hedef grupları ve ilgili paydaşları, okul öncesi eğitim öğretmenleri, ebeveynler ve çocuklar ile erken dil sorununa veya göçmen veya çok dilli çocukların Avrupa toplumlarına dahil edilmesine ortak olan diğer herhangi bir kurum veya kişiyi kapsamaktadır.

Proje ortakları

  • Kindervilla (Avusturya), Koordinatör

  • Mozaik İnsan Kaynakları Geliştirme Derneği (Türkiye), Ortak

  • Cesie (İtalya), Ortak

  • Baby Erasmus (İspanya), Ortak

  • First Private School Leonardo Da Vinci Ltd (Bulgaristan), Ortak

  • Cardet (Güney Kıbrıs Rum Kesimi), Ortak

Proje koordinatörü
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Proje türü
Okul Eğitimi Alanındaki Stratejik Ortaklıklar (KA201)
Proje numarası

2014-1-AT01-KA204-000973

Proje süresi

01.09.2014 - 31.08.2017

Mozaik İnsan Kaynakları Geliştirme Derneği
Mozaik Human Resources Development

Yenimahalle Mahallesi, 3115. Sokak
Altay Apartmanı 7/4
TR55270 Samsun

Tel.: +90 362 233 50 55
E-Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Hareketlilik: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


© 2020 Mozaik Human Resources Development